Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního vozidla nepřežil srážku s kamionem

K vážné dopravní nehodě osobního vozidla a kamionu došlo v noci z pátku 2. října 2009 na sobotu 3. října 2009 na silnici u obce Milovice u Hořic na Jičínsku.

V jednu hodinu ráno na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla s kamionem. Nákladní vozidlo po nárazu tlačilo osobní vůz ještě několik desítek metrů před sebou. Obě vozidla skončila v příkopu, kde se kamion převrátil na bok. Ve vraku osobního vozidla zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič. Hasiči museli na jeho vyproštění použít speciální hydraulické vyprošťovací zařízení. Kvůli značně zdeformované karoserii bylo vyproštění velmi náročné.

Zhruba po 35 minutách se hasičům podařilo zraněného řidiče vyprostit a předat do péče lékaře záchranné služby. Přes veškerou snahu záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl. Hasiči provedli protipožární opatření a u osobního vozidla odpojili autobaterii. Unikající provozní kapaliny hasiči zasypali sorbentem. Po zadokumentování události pomohli s vyproštěním a naložením automobilu na odtah.

Majitel nákladního vozidla si zajistil přeložení nákladu z havarovaného kamionu a vyproštění. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Info: HZS Královehradeckého kraje

-kow-

Sdílet