Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár části novinového stánku v Uherském Ostrohu

Dne 6. 10. 2009 v 01:53 hod. byli hasiči informováni o požáru novinového stánku v Uherském Ostrohu. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila jednotka profesionálních hasičů z Veselí nad Moravou, JmK, a dále jednotka sboru dobrovolných hasičů z Uherského Ostrohu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části většího novinového stánku.

Při příjezdu hasičů hořelo v jedné části stánku. Hasiči postupně rozvinuli vodní vedení a požár rychle lokalizovali. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření plamenů na celý prodejní objekt. Požár se hasičům podařilo zcela zlikvidovat asi po půlhodině prací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo, že do objektu novinového stánku bylo vniknuto a požár byl založen úmyslně. Na místo byla povolána policie, se kterou na případu dále pracujeme.

Požár zničil část novinového stánku a poškodil uložené prodejní tiskoviny i další věci. Požárem způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 250.000 Kč. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zachránit další majetek asi za 100 tis. Kč.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet