Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hospodářské budovy v Petřvaldíku

Dne 5. října krátce před půl třetí odpoledne byl na operační středisko hasičů ohlášen požár hospodářské budovy v Petřvaldu, místní části Petřvaldík. Po příjezdu hasičů na místo požáru bylo průzkumem zjištěno, že hoří dřevěná hospodářská budova o rozměrech 10 × 15 metrů.

Dne 5. října krátce před půl třetí odpoledne byl na operační středisko hasičů ohlášen požár hospodářské budovy v Petřvaldu, místní části Petřvaldík. Po příjezdu hasičů na místo požáru bylo průzkumem zjištěno, že hoří dřevěná hospodářská budova o rozměrech 10 × 15 metrů.

V objektu hořelo uložené seno a dřevo. Hasiči na místě prováděli současně hašení a rozebírání konstrukce. Požár byl lokalizován za patnáct minut od příjezdu první jednotky na místo, likvidován byl přibližně za hodinu a půl od nahlášení události na operační středisko hasičů.

Na místě zasahovala jednotka HZS ze stanice Bílovec a Ostravy – Hrabůvky, dále hasiči z Mošnovského letiště Leoše Janáčka a místní jednotka SDH z Petřvaldu a Petřvaldíku. Na místo byl povolán také vyšetřovatel požáru, který určil příčinu vzniku požáru jako manipulaci s otevřeným plamenem v prostorách hospodářské budovy.


Zdroj: HZS MSK
foto: stanice Bílovec


-swo-

Sdílet