Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň způsobil škodu přes 2 miliony

V noci ze soboty na neděli 11. října byl devět minut po půlnoci na operační a informační středisko hasičů ohlášen požár zemědělské usedlosti v Kasalicích.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky hasičů z Pardubic a Přelouče. Dále byly povolány jednotky hasičů z Rohovládovy Bělé, Starých Ždánic, Břehů, Volče, Lázní Bohdanče, Dobřenic a Osic.

Ještě před příjezdem hasičů na místo události došlo k pádu střechy stodoly o rozměrech přibližně 20 × 10 m. Uvnitř objektu byla uskladněna sláma. Hasiči chránili proudy vody štít, který byl spojen s dalším objektem. Pomocí nakladače byla postupně vyklizena sláma z objektu.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, stanoveny jsou tři verze vzniku požáru, nedbalost, závada na elektroinstalaci nebo úmysl.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 2 250 000 korun (2 000 000 korun je škoda na objektu a 250 tisíc korun je škoda na uskladněné slámě). Uchránit se podařilo majetek ve výši 11 milionů korun. Poslední jednotky z místa události odjížděly v 16.20 hodin.

Info: HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet