Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácený kamion omezil provoz v Českých Budějovicích, řidič nebyl zraněn

Dne 4. ledna 2018 před pátou hodinou ranní došlo v Českých Budějovicích na Dlouhé louce, na křižovatce u obchodního domu Tesco k dopravní nehodě, při které se převrátil kamion.

Řidič jel ve směru od Písku do centra Českých Budějovic a v pravotočivé zatáčce pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu a povaze komunikace a převrátil se.

Zablokoval několik jízdních pruhů, proto policisté museli odklánět u křižovatky Diamant směrem do centra dopravu. Od centra města směrem do Písku jezdili řidiči jedním jízdním pruhem.

K nehodě byla vyslána českobudějovická profesionální jednotka. Hasiči průzkume zjistili, že kamión se na zasněžené a kluzké vozovce převrátil na bok tak, že jeho kabina zůstala přibližně pět metrů nad zemí. Tam ji držel převrácený návěs.

Hasiči ke kabině postavili nastavovací žebřík, po kterém nezraněný řidič slezl dolů. Z kamiónu nevytékaly žádné provozní látky. Jelikož nehrozilo žádné další nebezpečí, nehodu si převzala Policie ČR. Jeřáb a odtahovou službu na vyproštění si zajistí sám majitel.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

V 8:30 byla již silnice zprůjezdněna v obou směrech jedním pruhem. Řidiči proto musí cca do 10:00 hodin kvůli vyprošťování kamionu počítat s omezením provozu. Řidič kamionu neutrpěl žádná zranění, nebyl pod vlivem alkoholu.

Škoda vyčíslena přibližně na 80 000 korun.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová
Policie ČR
Sdílet