Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při převážení kocoura na veterinu obrátil řidič osobní automobil u Provodína na střechu

V sobotu 12. ledna 2019 odpoledne kousl domácí kocour jednoho z návštěvníků v rodinném domku v Provodíně. I když mu způsobil jen nepatrné povrchové poranění, vznikla velká panika kolem toho, zda kocour netrpí infekční chorobou, když loví myši. Majitel ho proto naložil do auta a vezl ho na prohlídku k veterinární lékařce do Doks.

Čičákovi se ale nucený „výlet“ v přepravní tašce ani trochu nelíbil, a dal to brzy najevo. Potom, co s ním jeho páníček ujel necelé dva kilometry, podařilo se mu z tašky položené na zadní sedačce nepozorovaně vyklouznut, a za jízdy skočil řidiči přímo do volantu. Ten se vylekal a strhnul řízení vpravo, kde se Dacia Logan převrátila v příkopu na střechu.

Havárie si naštěstí nevyžádala zranění ani u řidiče a ani u jeho „spolujezdce“, který z auta po karambolu utekl. Později ho našli vystrašeného na nedalekém poli hasiči. Ti na místě zajišťovali vyprošťovací práce.

Vůbec před nimi neutíkal a nechal se od nich odnést k majiteli. Policisté potom oba účastníky havárie převezli na nejbližší benzinovou stanici, kde spolu v teple počkali na odtahovou službu.

Škodu na Dacii jsme předběžně odhadli na 100 000 korun.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet