Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lokomotiva projela zarážedlo v Chocni a sjela podvozkem mimo kolejiště, vyprošťovali ji drážní hasiči

Jednotka drážních hasičů z České Třebové v tomto týdnu za pomoci techniky CAS 20/3000/200-S2Z SCANIA, TA – L2 MERCEDES BENZ UNIMOG a TA – L1 VOLSKWAGEN TRANSPORTER a nakolejovací sady Hegenscheidt vyjela k události do zastávky Choceň.

JPO HZS SŽDC byla přivolána 11. 1. 2019 do železniční stanice v Chocni. Lokomotiva projela zarážedlo a sjela jedním podvozkem a jednou osou druhého mimo kolejiště.

Po provedeném průzkumu a dohodě se zástupcem majitele lokomotivy bylo rozhodnuto, že jednotka provede nakolejení vlastními prostředky za pomoci dalšího hnacího drážního vozidla, které si vlastník lokomotivy zajistil na 14.1. 2019.

Následně byli povoláni další zaměstnanci jednotky HZS SŽDC Česká Třebová s ženijním nářadím a plynovou svářecí soupravou a byly započaty přípravné práce.

Došlo k odstranění částí zarážedla, odkopání nahrnuté zeminy z pod lokomotivy a odřezání části poškozených kolejnic pod strojem.

V pondělí byla již na místě připravena lokomotiva T669 1069 firmy Puš s.r.o.s. Jednotka za pomoci této lokomotivy, nakolejovací sady Hegenscheidt, plynové svářecí soupravy a ženijního nářadí provedla nakolejení hnacího drážního vozidla.

Mgr. Eva Gregorová
HZS SŽDC
Sdílet