Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté, záchranáři i hasiči vyjížděli k popálenému muži na Václavském náměstí v Praze

Krátce po 15. hodině dne 18. ledna 2019 přijala policie prostřednictvím tísňové linky 158 oznámení o tom, že se v horní části Václavského náměstí nějaký muž polil hořlavinou a zapálil. Nešťastník byl uhašen kolemjdoucími a posléze předán přivolaným záchranářům.

Celý případ si převzali do vyšetřování kriminalisté, kteří úzce spolupracují s dalšími složkami a útvary policie a vyšetřovatelem HZS hl. m. Prahy.

Pro další průběh vyšetřování jsou naprosto klíčové záběry z městského kamerového systému a samozřejmě očitá svědectví, zejména osob, které se snažily muže uhasit a poskytnout mu neodkladnou první pomoc.

Pokud se tito svědci dosud policistům nepřihlásili, nechť tak učiní v nejbližší době prostřednictvím tísňové linky 158!

Motiv mužova jednání zůstává zatím neobjasněný. Prvotní informace však nenasvědčují tomu, že by se v daném případě jednalo o nějakou formu protestu proti současnému společenskému dění.

Požár byl uhašen kolemjdoucími osobami, na místě tedy nebyl potřeba zásah hasičských jednotek.

Vyšetřovatel hasičů spolupracoval s Policií ČR, která okolnosti případu šetří. Na místo byla následně povolána speciální chemická jednotka, která odebrala vzorky hořlaviny. Výsledky zkoumání a celého šetření ze strany HZS hl. m. Prahy budou předány Policii ČR.

Martin Kavka, tiskový mluvčí HZS Praha

ZZS, HZS, Policie ČR
Sdílet