Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zahradě rodinného domu v obci Malšice likvidovali hasiči požár odpadu, hrozilo rozšíření na další objekty

Profesionální jednotka ze stanice Tábor byla 20. ledna 2019 v půl deváté večer vyslána k ohlášenému požáru odpadu na zahradě rodinného domu v obci Malšice. V průběhu jízdy k zásahu byla jednotka informována o rozšíření požáru na střechu blízkého objektu.

Proto byly na místo povolány další posilové jednotky, a to dobrovolné jednotky obcí Planá nad Lužnicí a Malšice a výšková technika ze stanice Tábor. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár přístavby rodinného domu a volně loženého hořlavého materiálu v jeho těsné blízkosti.

Na přístavbu navazovala z jedné strany kolna s uskladněným palivovým dřívím a z druhé rodinný dům. V těsné blízkosti hořícího objektu se nacházel také rodinný dům. Požár zasáhl vnitřní prostory, střechu přístavby a hrozilo jeho rozšíření na navazující a okolní objekty.

Táborská jednotka na lokalizaci požáru vytvořila tři proudy, pomocí kterých se podařilo požár rychle lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na další objekty.

Následovalo dohašování skrytých ohnisek, doutnající materiál hasiči vynášeli ven na volné prostranství. Likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 22:46 hodin. Vzniklá škoda je nulová.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet