Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bývalého mlýna v Tisové způsobil škodu za více než půl milionu korun, dva lidé se nadýchali zplodin

K požáru do Tisové vyjížděly 4 jednotky hasičů v pondělí 21. ledna v 23.13 hodin. Jednalo se o bývalý mlýn v rekonstrukci, plameny se schodištěm šířily směrem na půdu, zasáhly i chodbu a dílnu.

V době vzniku požáru byli uvnitř objektu jeho uživatelé. Prvotní zásah prováděl i bratranec majitele objektu, který se nadýchal jedovatých zplodin hoření a zranil se na noze. Majitel objektu se též nadýchal jedovatých zplodin hoření.

Objekt hasiči odpojili od přívodu elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 23.47 hodin a zcela zlikvidován byl v 0.47 hodin úterního rána.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1 milion korun, příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

Hasičům ztěžovalo likvidaci požáru mrazivé počasí, teplota se v místě požáru pohybovala kolem –13° Celsia. „Hasiči se museli kolem domu pohybovat velmi opatrně. Vše bylo namrzlé a klouzalo to. Místní jednotka posypala zledovatělá místa posypovým materiálem,“ říká velitel zásahu nprap. Miloslav Havlík.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet