Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezikrajská výpomoc při těžké dopravní nehodě

V soboru 17. října po 13. hodině došlo k tragické dopravní nehodě na silnici I/6 kousek před obcí Lubenec. Událost na krajské operační a informační středisko HZS KVK nahlásila zdravotnická záchranná služba a podle prvních informací nebylo zcela jasné, zda k nehodě došlo ještě v Karlovarském kraji nebo už se jednalo o území Ústeckého kraje. ILUSTRAČNÍ FOTO

V soboru 17. října po 13. hodině došlo k tragické dopravní nehodě na silnici I/6 kousek před obcí Lubenec. Událost na krajské operační a informační středisko HZS KVK nahlásila zdravotnická záchranná služba a podle prvních informací nebylo zcela jasné, zda k nehodě došlo ještě v Karlovarském kraji nebo už se jednalo o území Ústeckého kraje.

K události proto vyjely profesionální jednotky z obou krajů, z Karlovarského kraje vyjeli Toužimští hasiči, z Ústeckého kraje vyrazili na místo hasiči z Podbořan.

Jednalo se o dopravní nehodu, při které došlo ke střetu osobního vozu Mercedes a nákladního automobilu. Řidič osobního auta na místě podlehl zraněním a nehodu nepřežil. Jeho tělo zůstalo zaklíněno ve voze a vyprostit jej museli přivolaní hasiči.

Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na území Ústeckého kraje a pomoc toužimských hasičů nebyla na místě potřeba, zůstala na místě pouze jednotka z Podbořan a po dohodě s jejich velitelem se jednotka z Toužimi vrátila zpět na základnu.

Silnice byla v době zásahu záchranných složek a pro vyšetřování nehody policií úplně uzavřena. Příčiny dopravní nehody jsou v šetření policie.

Info: HZS Karlovarského kraje


-kaw- 

Sdílet