Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě z včerejších nehod na Pardubicku

Dne 19. října ve 13.31 hodin zasahovala jednotka hasičů ze Svitav u dopravní nehody, která se stala na komunikaci v obci Koclířov-Spáleniště. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vozidla s nákladním vozidlem – cisternou.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

Ta převážela pohonné hmoty. Při nehody byly zraněny dvě osoby v osobním vozidle. Zraněné osoby ošetřila zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a odpojili akumulátory, aby nedošlo k požáru. U cisterny došlo k poškození bočních dveří chránící vypouštěcí ventily. Do příjezdu policistů jednotka hasičů zajišťovala místo nehody a řídila provoz na komunikaci. Po příjezdu policistů a zadokumentování všech stop, hasiči odklidili následky nehody a odtlačili osobní automobil mimo komunikaci.

Ve 14.05 hodin vyjížděli hasiči z Poličky k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Felicia do obce Sádek. Automobil narazil pravým bokem do stromu a částečně zasahoval do vozovky v nepřehledné zatáčce. Zraněnou osobu ošetřila na místě zdravotnická záchranná služba a hasiči pomohli s transportem osoby do sanitního vozu. Dále provedli zajištění vozidla proti pohybu, odtrhli vozidlo od stromu a odstranili ho ze silnice, aby netvořilo překážku silničního provozu.

Info: HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet