Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou osobních vozidel mezi Rumburkem a Šluknovem hasiči vyprošťovali osobu

Dvě jednotky hasičů, profesionální ze Šluknova a dobrovolná z Rumburku, a dále letecká a záchranná zdravotní služba byly 27. ledna 2019 v půl třetí odpoledne vyslány na vážnou dopravní nehodu na silnici mezi Valdekem a Šluknovem. Střetly se dva osobní automobily.

V jednom vozidle zůstala uvězněná spolujezdkyně, řidič byl v péči ZZS. Nakloněné vozidlo jednotka ze Šluknova zajistila proti převrácení a byly započaty práce na zajištění páteře a zdravotního stavu spolujezdkyně.

Zraněné osobě byla nasazena vyprošťovací fixační vesta KENRICK KED, krční límec odmítala, proto jí byla hlava fixována k vestě. Za pomoci vyprošťovacího nářadí bylo provedeno odtržení zadních dveří a odstřižení béčkového sloupku.

Po vytvoření přístupového místa byla spolujezdkyně natažena na páteřní desku, vyproštěna z vozidla ven a předána zdravotníkům Letecké záchranné služby. Po zajištění pacientky, byl proveden její transport do vrtulníku letecké záchranné služby.

Dále jednotky provedly zajištění úniku provozních kapalin a zajištění místa nehody. Příčina nehody je v šetření Policie ČR

Dobrovolná jednotka poprvé při ostrém zásahu použila nové vyprošťovací nástroje, které se velice osvědčily.

Přečtěte siDobrovolní hasiči z Rumburku mají nové vyprošťovací zařízení, funguje na baterie
Sdílet