Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky likvidovaly v Kařezu požár osobního vozidla u rodinného domu

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 1. března 2019 v 00:14 společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, jednotkou SDH obce Kařez a hlídkou PČR Radnice k požáru osobního automobilu v obci Kařez, místní název Pětidomí.

Po příjezdu prvního vozidla zbirožské jednotky (RZA) na místo události bylo průzkumem zjištěno, že osobní automobil zaparkovaný vedle rodinného domu je v plném rozsahu hoření a vedle tohoto vozidla se nachází další zaparkované vozidlo, které je také ohroženo požárem.

Dalším negativním faktorem byl fakt, že vedle stojící zaparkované vozidlo bylo poháněno alternativním pohonem LPG.

První část jednotky nasadila na likvidaci požáru a především ochlazování vedle stojícího vozidla vysokotlaký proud vody. Po dojezdu druhého zbirožského vozidla (CAS) byl na likvidaci požáru nasazen vysokotlaký proud vody s příměsí pěnidla.

Vzhledem k rozvoji požáru a vytékajícím PHM následně rozhodl velitel zásahu o nasazení třetího proudu „C“, za pomoci kterého jednotka prováděla především ochlazování vedle stojícího vozidla a následné dohašování vozidla zasaženého požárem.

Po příjezdu jednotky HZS byla provedena kontrola vedle stojícího vozidla a přilehlého tělesa budovy za pomoci termokamery.

Následně se po dohodě s velitelem zásahu dobrovolné jednotky vrátily zpět na základnu. Včasným a efektivním zásahem jednotky se požár nerozšířil jak na vedle stojící vozidlo, tak na přilehlý objekt. Zásah probíhal v dýchací technice.

JSDH Zbiroh
Sdílet