Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Stříteži hořela v noci stodola

Šest jednotek hasičů zasahovalo v noci na středu 4. 11. 2009 v obci Střítež (okres Frýdek-Místek) u požáru velké zděné stodoly se sedlovou střechou. Požár se obešel bez zranění, celková škoda byla předběžně stanovena na 250 tisíc korun.

Šest jednotek hasičů zasahovalo v noci na středu 4. 11. 2009 v obci Střítež (okres Frýdek-Místek) u požáru velké zděné stodoly se sedlovou střechou. Požár se obešel bez zranění, celková škoda byla předběžně stanovena na 250 tisíc korun.

Na tísňovou linku hasičů byl požár stodoly o půdorysu 30 × 10 metrů nahlášen krátce po úterní půlnoci. Na místo byly vyslány tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic ve Frýdku-Místku, Třinci a Nošovicích a spolu s nimi tři jednotky dobrovolných hasičů ze Stříteže, Hnojníku a Dobratic.

Hasiči dostali požár pod kontrolu zhruba během půlhodiny, dohašování jim trvalo kvůli vyvážení uskladněného sena, rozebírání dřevěných konstrukcí a prolévání vodou další čtyři hodiny. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření.


Info: por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

 -wap-

Sdílet