Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru rodinného domu v Chvalnově zasahuje sedm jednotek hasičů

Dne 18. března 2019 ve 14:18 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru střechy rodinného domu v obci Chvalnov-Lísky. Na místo byly postupně vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Morkovice-Slížany a Kroměříž, a také jednotky dobrovolných hasičů z obcí Střílky, Koryčany a Chvalnov-Lísky.

Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem zásahu upřesněno, že je rodinný dům kompletně v plamenech. Ihned byly zahájeny hasební práce a k události byl okamžitě povolán také zástupce energetické společnosti, z důvodu vypnutí elektrického vedení u střechy zasažené stavby.

Před příjezdem jednotek došlo ke zranění jedné osoby, která se nadýchala zplodin hoření. Hasiči poskytli zraněnému první předlékařskou péči a vyžádali si na místo výjezd zdravotnické záchranné služby. K události se dostavil také velící důstojník směny a vyšetřovatel příčin požárů.

V 15:31 hodin byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru. Z důvodu posouzení narušené konstrukce stavby byl k události povolán také statik.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet