Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sosnové hořela část bývalého kravína, dnes dílna

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly 10. 11. 2009 po pondělní půlnoci u požáru bývalého kravína v obci Sosnová (okres Opava), přestavěného na zámečnickou dílnu s dřevovýrobou. Požár se obešel bez zranění, předběžnou škodu odhadnul vyšetřovatel hasičů na 300 tisíc korun.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly 10. 11. 2009 po pondělní půlnoci u požáru bývalého kravína v obci Sosnová (okres Opava), přestavěného na zámečnickou dílnu s dřevovýrobou. Požár se obešel bez zranění, předběžnou škodu odhadnul vyšetřovatel hasičů na 300 tisíc korun.

O požáru informoval hasiče na tísňové lince svědek v úterý o půl druhé ráno. Na místo ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Opavě a Krnově a s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – z Horního Benešova a Brumovic, celkem osm vozidel.

Hasiči dostali požár pod kontrolu během hodiny, za další hodinu jej po rozebírání dřevěných konstrukcí a zalévání vodou dohasili. Až do rána hlídali požářiště hasiči z Horního Benešova.

Příčina vzniku požáru není dosud známá. V úterý ráno prohledávali požářiště vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda vznikla především na budově a materiálu.


 

Info: por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-wap-

Sdílet