Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě desítky výjezdů v Moravskoslezském kraji k vodě

Dvě desítky výjezdů, především k čerpání vody ze zatopených sklepů pomocí čerpadel a odstraňování naplavenin z vodních toků, mají na kontě profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji v souvislosti s vytrvalými dešti.

Dvě desítky výjezdů, především k čerpání vody ze zatopených sklepů pomocí čerpadel a odstraňování naplavenin z vodních toků, mají na kontě profesionální a dobrovolní hasiči v Moravskoslezském kraji v souvislosti s vytrvalými dešti, a to od středečního (11. 11. 2009) odpoledne do čtvrtečního rána. Čtyři jednotky hasičů budou během čtvrtka čerpat vodu z laguny, která se vytvořila u obce Návsí (okres Frýdek-Místek).

Šest výjezdů na čerpání vody měli hasiči na Frýdecko-Místecku. V Návsí šlo nejprve o zatopenou silnici u základní školy, několik zatopených sklepů a také o vznik vodní laguny. Od půlnoci zde zasahuje jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a tři jednotky dobrovolných hasičů Třinec-Guty, Jablunkov a Bystřice. Vodní lagunu budou hasiči vyčerpávat několik hodin.

Na Karvinsku šlo o pět výjezdů k čerpání vody – od středečního podvečera. Zde také hasiči vyjížděli k monitoringu stavu vodních toků v okolí, například v Petrovicích u Karviné a Chotěbuzi.

Na několika místech v kraji hasiči odstraňovali z řek a říček naplaveniny. Například v Raškovicích (okres Frýdek-Místek) zdejší hasiči ve středu večer čistili od naplavenin ucpanou propust pod silnicí.

Ilustrační foto - Jakub Kozák

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-kow-

Sdílet