Sobota 5. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lesa v Jankovicích zaměstnal sedm jednotek hasičů, hořelo v nepřístupném te­rénu

Krátce po osmnácté hodině 22. března 2019 přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru lesního porostu nedaleko obce Jankovice na Uherskohradišťsku. K události bylo postupně vysláno celkem sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a vyjel také velící důstojník směny.

Příjezd k samotnému místu události byl pro těžkou techniku velmi složitý a komplikoval ho podmáčený a velmi nepřístupný terén. Velitel si proto na místo povolat také čtyřkolku ze stanice Zlín.

Požár zasáhl mladý les o rozloze asi jednoho hektaru. Hasičům se jej podařilo dostat pod kontrolu především tlumicemi a dalšími jednoduchými hasebními prostředky.

Lokalizaci velitel ohlásil přibližně po hodině hasebních prací. Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který zahájil šetření příčiny vzniku této události. Vyšetřování bude pokračovat také následující den ráno.

Ve 21:00 hodin hasiči stále zasahují na místě. Pomocí několika D proudů prolévají rozhořené pařezy a likvidují další skrytá ohniska.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet