Středa 24. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Knínice v regionálním minipivovaru Trojan Telč uvařili pivo „Minimax 11 F“

Spolupráce mezi sborem dobrovolných hasičů a pivovarem není nic neobvyklého. Ne, že by hasiči pili pivo více než ostatní, jsou však hlavním motorem kulturně-sportovního života každé obce a k tomu prostě pivo odjakživa patří.

My, dobrovolní hasiči z Knínic, jsme se loni rozhodli nepodporovat nadnárodní pivovary a jejich piva různé kvality a vsadili jsme na spolupráci s regionálním minipivovarem Trojan Telč. Díky osobnímu přístupu a poctivé práci lidí z pivovaru, jsme si mnohokrát vyslechli poděkování, že na našich akcích čepujeme výborné a poctivé pivo.

Z našeho podnětu se nyní spolupráce ještě prohloubila tak, že vznikl nápad uvařit speciální várku piva pro hasiče. V pátek 22. března 2019 tak byla za naší pomoci uvařena první várka speciální jedenáctky s názvem Minimax 11 F, kde „minimax“ připomíná hasicí přístroj, „11“ stupňovitost piva a „F“ je malé tajemství sládka Pavla Trojana.

Pivo, u kterého byly použity 3 druhy sladu a 2 druhy chmele, bude po celodenním vaření a týdnu v otevřené spilce až do začátku května v klasickém ležáckém tanku.

Po jeho dozrání ho budete moci ochutnat nejen 21. června na Cimbálové muzice v Knínicích, ale i na mnoha dalších akcích pořádaných hasiči a samozřejmě v pivovaru v Telči.

Pokud byste si toto výjimečné pivo chtěli vychutnat doma či na své akci, můžete kontaktovat buď knínické hasiče, nebo přímo Pivovar Trojan.

Až si budete toto pivo vychutnávat, budeme rádi, když u něj oceníte obětavou práci dobrovolných i profesionálních hasičských jednotek při záchraně majetku a životů nás všech, a také spoustu nezištně odpracovaných hodin dobrovolných hasičů pro své spoluobčany, pro výchovu mladých hasičů a blaho obce.

Pavel Štěpán
SDH Knínice
Sdílet