Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Tlumačov a Domažlice došlo ke střetu dvou vozidel, šest lidí bylo zraněno

Dne 10. dubna 2019 v 15:50 hodin došlo na komunikaci III. třídy č. 1903 mezi obcemi Tlumačov a Domažlice k dopravní nehodě.

Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia jel od obce Tlumačov dále na obec Domažlice. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a jiným okolnostem, které je možno předvídat.

S vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Fiat Ducato, které řídil dvaašedesátile­tý řidič.

Při dopravní nehodě utrpěli všichni účastníci lehká zranění (dvě osoby v osobním vozidle, čtyři osoby v dodávce) a z místa dopravní nehody byli převezeni do zdravotnických zařízení. Alkohol u řidičů vozidel byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že spolujezdec z osobního vozidla nebyl připoután a dále že řidič osobního vozidla Škoda Felicia užil k jízdě vozidlo, které nesplňovalo technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem.

Na pneumatikách na přední nápravě byla hloubka vzorku sjetá pod stanovenou mez. Na zadní nápravě vozidla byla namontována kola s rozdílnými značkami pneumatik a s rozdílným vzorkem.

Škoda na vozidle Škoda Felicia byla vyčíslena na 10 tisíc korun, na vozidle Fiat na 50 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

por. Mgr. Dagmar Brožová
Policie ČR
Sdílet