Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Zbirohu se střetl motocykl s osobním vozem, pro zraněného přiletěl vrtulník

Jednotka SDH Zbiroh vyjela k dopravní nehodě motocyklu a osobního automobilu na Masarykově náměstí ve Zbiroze. Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, ZZS Radnice, ZZS Rokycany, PČR OO Radnice, SDP Rokycany a vzlétl vrtulník LZS AČR z letecké základny Plzeň – Líně.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo ke srážce osobního automobilu a motocyklu. Na místě se nacházel zraněný řidič motocyklu, kterému jednotka poskytla předlékařskou pomoc v podobě zastavení krvácení z dolní končetiny, fixaci krční páteře za pomoci krčního límce a následnou fixaci celého těla za použití vakuové matrace.

Hasiči dále provedli zajištění místa dopravní nehody, provedli protipožární opatření na havarovaném motocyklu a osobním automobilu a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny za pomoci sorbentu.

Po příjezdu pozemních posádek ZZS a příletu posádky LZS hasiči asistovali při dalším ošetření zraněné osoby a pomohli s jejím následným transportem do vozu ZZS a následně také do vrtulníku LZS.

Po zadokumentování nehody PČR provedli hasiči odstavení osobního vozidla a motocyklu mimo komunikaci a provedli kompletní úklid komunikace včetně smytí biologického materiálu z vozovky. Po dobu záchranných prací byl průjezd Masarykovým náměstím zcela uzavřen.

JSDH Zbiroh
Sdílet