Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ústí nad Orlicí I. uspořádali Čarodějnický běh pro Elišku, trpní nemocí motýlích křídel

Dne 30. dubna 2019 uspořádali hasiči Ústí nad Orlicí I. (stanice u bývalé hlavní pošty) premiérový Čarodějnický běh pro Elišku Maříkovou (3), která trpí nemocí motýlích křídel. Na trať dlouhou necelé 2 km, která vedla centrem města, se postavilo 155 registrova­ných běžců.

Nejmladšímu bylo 0,5 roku a nejstaršímu 64 let. Každý z běžců obdržel na památku hasičský silikonový náramek. Startovné bylo dobrovolné, a i přesto se na něm podařilo vybrat 20 tisíc korun. Celá částka byla věnována na podporu léčby Elišky.

U hasičského domu bylo pro účastníky akce připraveno občerstvení, ukázka techniky a nechyběl ani oheň, který k tomuto datu neodmyslitelně patří. Děti si užily spoustu legrace nejen ve vytvořené pěně, ale také na soutěžních stanovištích, které pro ně hasiči připravili. Jako bonus, pro registrované běžce, bylo losování hodnotných cen, které věnovala firma Lamilux s.r.o., Sintex a.s., PrintX s.r.o..

Děkujeme všem, kteří se jakkoliv na přípravě této akce podíleli a největší díky patří všem účastníkům, kteří přišli podpořit malou Elišku.

Foto: Lukáš Prokeš, město Ústí nad Orlicí
Michal Janza
Sdílet