Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve shořelém kamionu u Libějovic hasiči našli uhořelého řidiče, plameny likvidovaly čtyři jednotky

Ve středu 16. června 2019 ráno obdrželo operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru kamiónu na silnici I. třídy č. 20 v katastru obce Libějovice.

K hořícímu kamionu vyjeli z obou směrů silnice profesionální hasiči ze stanic Vodňany a České Budějovice a vzhledem k tomu, že požár byl ohlášen v plném rozsahu, svolali operační důstojníci také jednotky SDH obcí Netolice a Vodňany.

Hořící kamión byl v době příjezdu jednotek převrácený do příkopu. Na návěsu převážel harvestor. Hasiči ihned zahájili hasební práce. Po deseti minutách velitel zásahu nahlásil, že požár je pod kontrolou. Úplná likvidace požáru nastala v 7:43 hodin.

V kabině shořelého kamiónu bylo nalezeno tělo řidiče. Vyšetřování příčiny jeho smrti si převzala Policie ČR. Ta také silnici v místě nehody uzavřela. Provoz bude obnoven nejdříve v odpoledních hodinách.

Dopravní policisté Územního odboru Strakonice šetřením a provedeným vytěžením svědků objasnili, že řidič nákladního vozidla tovární značky Volvo s návěsem, který převážel „kráčející bagr“, z dosud neustanovených příčin, při jízdě z Českých Budějovic na Vodňany, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu a účelové cesty na pole, poté se vozidlo tzv. zlomilo v kloubu tahače a začalo hořet.

Při požáru explodovaly i palivové nádrže. Přítomní svědci i přes svou snahu už nemohli zaklíněnému řidiči (roč. 1957) pomoci a muž ve vozidle uhořel,

Milan Bajcura, Policie ČR

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet