Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragické následky měl střet vozidel v katastru obce Strunkovice nad Blanicí

Tragické následky měla 27. června 2019 nehoda, která se stala na silnici III. třídy v katastru obce Strunkovice nad Blanicí, kde se střetly osobní automobil značky Škoda Octavia s dodávkou značky Ford Transit.

U nehody byla nutná spolupráce všech složek integrovaného záchranného systému. Hasiči na místo vyslali profesionální jednotku ze stanice Prachatice. Přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, byli všichni cestující v době příjezdu hasičů již z aut venku.

Bohužel řidič Octavie následkům střetu a mnohačetným zraněním podlehl. Dvě zraněné osoby z dodávky zdravotníci ZZS sanitkami odvezli do nemocnice. Zasahující hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření a pomohli s transportem zraněných do sanitek.

U havarovaných aut provedli nezbytná protipožární opatření a dále řešili únik provozních kapalin. HZS Jihočeského kraje také pro pozůstalé postkytnul krizovou intervenci.

Na místo nehody se dostavil psycholog HZS Jihočeského kraje a dva členové hasičského posttraumatického týmu. Nehoda byla prachatickou jednotkou odklizena okolo půl jedenácté dopolední.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet