Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Litvínovicích zasahovali hasiči u nehody autobusu a cisterny převážející nebezpečnou látku

Silně frekventovanou silnici I/3 zablokovala 22. července 2019 v Litvíno­vicích dopravní nehoda autobusu a nákladního auta. K nehodě byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému, z jednotek požární ochrany to byli profesionální hasiči ze stanice České Budějovice.

Ti průzkumem na místě zjistili, že se jedná o nehodu patrového autobusu, ve kterém cestovalo 73 osob, a cisterny převážející nebezpečnou látku. V době příjezdu hasičů již u nehody zasahovala ZZS a Policie ČR. Zdravotníci měli ve své péči 3 zraněné cestující z autobusu a zraněného řidiče nákladního auta. Vyproštění nebylo potřeba.

Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Dalším průzkumem prověřili, že z cisterny neuniká převážená látka. Ani únik provozních kapalin jak z cisterny, tak z autobusu nebyl zjištěn.

Jelikož mezi cestujícími v autobusu bylo hodně cizinců, přijela na místo jedna z operátorek HZS Jihočeského kraje, pracující na tísňové lince 112, která pro cizince a zasahující složky tlumočila. Českobudějovická profesionální jednotka zásah ukončila po půl jedné odpolední. Nehodu si převzala k šetření Policie ČR.

Okolo půl třetí odpolední si pak policisté vyžádali opět jednotku HZS, a to kvůli úklidu vozovky. Zásah provedla profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet