Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na dálnici byli zraněni čtyři lidé

Čtyři lidé byli dnes zraněni při dopravní nehodě dvou vozidel na dálnici D1 u obce Domašov na Brněnsku. Na 169. kilometru dálnice ve směru z Brna do Prahy havarovalo vozidlo Volkswagen Transporter, které zřejmě zezadu narazilo do nákladního vozidla Iveco Daily.

Čtyři lidé byli dnes zraněni při dopravní nehodě dvou vozidel na dálnici D1 u obce Domašov na Brněnsku. Na 169. kilometru dálnice ve směru z Brna do Prahy havarovalo vozidlo Volkswagen Transporter, které zřejmě zezadu narazilo do nákladního vozidla Iveco Daily.

Nákladní vozidlo po nárazu skončilo v odstavném pruhu převrácené na pravém boku, VW Transporter poškozený zastavil na pomezí pravého a odstavného pruhu. Řidiči obou vozidel vyvázli bez zranění, v nákladním autě byl zraněn spolujezdec, tři spolujezdci byli zraněni ve vozidle volkswagen.

Nehoda byla ohlášena v 9.22 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů ze stanic v Rosicích a v Brně-Starém Lískovci. Hasiči zajistili místo nehody a na vozidlech udělali protipožární opatření. Zranění účastníci nehody byli v péči zdravotníků.

Protože u vozidla Iveco Daily byla proražená palivová nádrž, hasiči sorbentem na vozovce zasypali skvrnu vyteklé nafty, zbytek obsahu nádrže zachytávali do připravených nádob a díru v nádrží se snažili utěsnit tmelem. Když se nádrž nepodařilo provizorně utěsnit, nádrž odmontovali. Spolu s pracovníky asistenční a vyprošťovací firmy hasiči převrácené nákladní auto postavili zpět na kola a obě vozidla pomohli naložit k odtahu. Vozovku také uklidili.

Po dobu šetření a odstraňování následků nehody byla dálnice průjezdná v levém jízdním pruhu. Plný provoz byl obnoven v 11.17 hodin.



Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


 -swo-

Sdílet