Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V areálu jičínské firmy Kobit probíhá již 23. ročník jedinečného Jičínského veletrhu, své výrobky předvádí více než padesátka vystavovatelů

Je již tradicí, že v posledním srpnovém týdnu probíhá na půdě domácí pořadatelské firmy KOBIT výstava komunálních vozidel, silničářských a speciálních nástaveb pod názvem Jičínský veletrh. Letos poprvé již bez zakladatele firmy Ing. Jaroslava Nožičky. Tomu byla při zahájení letošního – již 23. ročníku akce – věnována důstojná vzpomínka.

Pro návštěvníky byla připravena přibližně dvouhodinová prezentace, která kladla důraz hlavně na představení novinek a specialit z dílen všech vystavujících firem. Program byl obohacen také o mnoho praktických ukázek. V hlavním programu se před „stanem“ představilo téměř šedesát strojů a zařízení.

Přečtěte siNová Scania pro kbelské hasiče zaujme neobvyklou barvou rolet, vůz pro pražskou městskou část vyrobila firma Kobit

Samozřejmě nechyběla hasičská technika z dílen firmy Kobit – THZ. Návštěvníci se tak setkali s širokým portfoliem požárních zásahových automobilů, od prvosledových cisternových automobilových stříkaček, přes kombinované hasicí automobily, dopravní automobily až po speciální kontejnery.

Přečtěte siNová Scania s říditelnou zadní nápravou pro podnikové hasiče Škoda Auto byla vyrobena v Kobitu, je vybavena Cobrou a CAFS

Dva z nich – Scania pro podnikové hasiče Škoda Auto a dopravní automobil Iveco pro jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Petrovice – Závada – se předvedly v defilé i před legendárním stanem.

Přečtěte siZářivě červené dopravní automobily Iveco Daily dodala firma Kobit pro hasiče do Závady a Marklovic

Na většina zásahových požárních automobilů byl instalován systém FTCS (Firetruck control system) na řízení požární nástavby od společnosti RCE systems, jehož funkcionality ochotně a podrobně představoval zástupce dodavatele.

Přečtěte siSystém FTCS toho umí víc než před rokem: umí hladinoměry a z tabletu ovládá lafety i stožár

Podvozky různých kategorií představila na Jičínském veletrhu firma Scania. Holdingu Kobit dodává šasi pro široké portfolio speciálních nástaveb a to nejen těch hasičských. Mezi lidmi se rovněž těšil velkému zájmu stánek firmy Dräger, dodávající výbavu pro nejedno předváděné hasičské vozidlo.

Výstavní plocha byla doslova poseta statickými výrobky a stánky vystavujících firem. I u nich bylo možné vidět stroje v činnosti a získat detailní informace.

Sdílet