Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u dopravních nehod

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 14 hodin vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, z toho dvakrát na železnici. Jednotky hasičů Správy železniční dopravní cesty z Brna a Břeclavi dnes v 6.31 hodin vyjížděly na železniční trať u Mutěnic na Hodonínsku, kde vlak na přejezdu srazil osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění, trať byla po dobu šetření a odstraňování následků nehody uzavřena.

Hasiči v Jihomoravském kraji dnes do 14 hodin vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, z toho dvakrát na železnici. Jednotky hasičů Správy železniční dopravní cesty z Brna a Břeclavi dnes v 6.31 hodin vyjížděly na železniční trať u Mutěnic na Hodonínsku, kde vlak na přejezdu srazil osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění, trať byla po dobu šetření a odstraňování následků nehody uzavřena. K další nehodě hasiči z jednotky SŽDC v Brně po 8. hodině vyjížděli do Vladislavi na Třebíčsku v Kraji Vysočina, kde provoz na železniční trati zablokovalo auto v kolejišti.

Krátce před 8. hodinou byla hasičům ohlášena nehoda u Hovoran na Hodonínsku. Na 39. kilometru silnice č. 380 z Brna do Hodonína havarovalo vozidlo Škoda Felicia, které vyjelo mimo vozovku a narazilo do stromu. Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič auta v péči zdravotníků a uvnitř nikdo další nebyl. Hasiči zdravotníkům pomohli zraněného naložit do sanitky k odvozu do nemocnice. Na havarovaném autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Na Vyškovsku hasiči po 8. hodiny vyjížděli na dálnici D1. Na 222. kilometru dálnice ve směru do Brna havarovalo auto, které skončilo v příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterii a ukončili zásah.

K další nehodě, tentokrát 8 vozidel, hasiči na Vyškovsku před 14. hodinou vyjížděli na silnici ze Slavkova do Holubic. Při jízdě k hromadné nehodě v kopci za Slavkovem se hasiči v hustém sněžení kromě kluzké vozovky potýkali i se špatnou viditelností. Spolu s jednotkou ze stanice ve Slavkově na místo vyjeli také silničáři. Nehoda skončila bez zranění, u dvou aut hasiči odpojili baterie, prokřehlým řidičům po dobu šetření a odstraňování následků nehody poskytli úkryt ve vytápěné kabině zásahového vozidla HZS. Jedno vozidlo se hasičům podařilo vyprostit ze sněhu a auto odjelo, na místě zasahovaly osádky dvou vozidel odtahové služby.

U Ludíkova na Blanensku hasiči ráno zasahovali u nehody vozidla Fiat Uno, které skončilo převrácené v potoce. Nehoda se obešla bez zranění, při příjezdu jednotky hasičů ze stanice v Boskovicích byl na místě i traktor, který si k vyproštění auta sehnal majitel vozu. Hasiči udělali na havarovaném autě protipožární opatření. Protože z vozidla do potoka neunikaly žádné ropné látky, pomohli auto vytáhnout z potoka, postavit zpátky na kola a odstavit na plochu mimo komunikaci.

Do Bítešské ulice v Brně-Novém Lískovci hasiči v 10.30 hodin vyjížděli k nehodě vozidla Renault Megane Combi, které narazilo do betonové části svodidel a blokovalo provoz. Pětadvacetiletá řidička auta nebyla zraněna, z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny. Protože auto bylo poškozeno jen částečně (utržený nárazník), hasiči řidičce pomohli přední část provizorně opravit tak, aby motoristka s autem po vyšetření nehody mohla odjet a uvolnit provoz na komunikaci.


Ilustrační foto
por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



 -swo-

Sdílet