Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Husinec zasahovali hasiči u nehody tří osobních vozidel

Vážná dopravní nehoda se stala 29. 8. 2019 v 08:52 na silnici č. 14531 v obci Husinec. Střetly se zde tři osobní automobily továrních značek Subaru, Škoda Octavia a Suzuki. K nehodě vyjela profesionální jednotka ze stanice Prachatice, která na místo přijela současně se ZZS.

Průzkum ukázal, že vůz Subaru zůstal po srážce stát na silnici, jeho řidič je bez zranění a z auta vytéká chladicí kapaliny. Řidič Škody Octavia, která zůstala na silnici jen částečně, vyváznul také bez zranění. Hasiči zjistili, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny.

Nejsložitější situace byla u vozu Suzuki, jež se nacházelo ve vyschlé a hluboké vodoteči. Uvnitř navíc zůstal zraněný řidič. Hasiči ho ve spolupráci se zdravotníky ZZS vyprostili pomocí páteřové desky přes zadní dveře. Hydraulické vyprošťovací zařízení nebylo potřeba.

Jednotka dále všechny havarované vozy zajistila protipožárním opatřením a odpojila u nich akumulátory. Policie ČR v místě nehody silnici plně uzavřela.

Po ukončení jejího šetření vůz značky Škoda odjel po vlastní ose, Subaru a Suzuki hasiči pomohli naložit na odtahovou službu. Zásah prachatická jednotka ukončila závěrečným úklidem vozovky.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet