Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli sněhu spadla první střecha – ve Zlobicích

Dne 9. 1. 2010 v 16:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zřícení střechy domu v obci Zlobice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k destrukci sedlové střechy nad sklady a dílnou místní restaurace.

Dne 9. 1. 2010 v 16:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zřícení střechy domu v obci Zlobice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k destrukci sedlové střechy nad sklady a dílnou místní restaurace.

Náporem sněhu a ledu došlo ke zřícení celé sedlové střechy, která částečně sjela na chodník a silnici. Zbylá část se propadla na samotnou stavbu skladů a v jednom místě prošla střešní konstrukce přes strop do dílny. V době zřícení střechy nebyla uvnitř žádná osoba.

Velitel zásahu hasičů rozhodl o stržení zbylých dřevěných konstrukcí, které zasahovaly ze střechy na chodník. Pomocí motorové pily byly odřezány trámy a příčné latě. Zničená krytina byla postupně odklizena z chodníku a blízké cesty. Část prostoru byla vyhrazena bezpečnostní páskou proti vstupu osob. Po zajištění místa zásahu byl prostor předán majiteli objektu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet