Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Když dítě prská prskavkou…

Hra dětí s prskavkou včera večer způsobila požár vánočního stromku a zařízení pokoje bytu v Brně-Kohoutovicích. K jeho likvidaci na místo vyjely tři jednotky hasičů ze stanic v Bauerově, Točné a Lidické ulici.

Hra dětí s prskavkou včera večer způsobila požár vánočního stromku a zařízení pokoje bytu v Brně-Kohoutovicích.

K jeho likvidaci na místo vyjely tři jednotky hasičů ze stanic v Bauerově, Točné a Lidické ulici. Požár v bytě 3 + 1 v prvním poschodí pětipatrového domu v Musorgského ulici byl hasičům ohlášen v 18.41 hodin. Hořící vánoční stromek a část zařízení pokoje se obyvatelé domu před příjezdem požárních jednotek snažili hasit vodou z nástěnného hydrantu. Uživatelka bytu se popálila na rukou. Z bytu hasiči vyvedli tři osoby. Pro podezření na nadýchání zplodinami hoření zdravotníci ošetřili pět lidí, z toho dvě děti.

Oheň hasiči pomocí jednoho vodního proudu v 19.07 hodin dostali pod kontrolu a za další tři minuty zlikvidovali. Hasiči udělali průzkum v bytě nad požárem a zakouřený dům odvětrali.

Požár zničil vánoční stromek a poškodil sousední skříňku a poličku. Škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 30 tisíc korun.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet