Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči dál pokračovali v odstraňování nebezpečí po sněhu

V pondělí pokračovaly výjezdy profesionálních i dobrovolných hasičů na likvidace následků sněhu a ledu ve Zlínském kraji. Počet zásahů se výrazně snížil a hasiči jsou v očekávání dalších dnů, které mají přinést další výrazné sněžení.

V pondělí pokračovaly výjezdy profesionálních i dobrovolných hasičů na likvidace následků sněhu a ledu ve Zlínském kraji. Počet zásahů se výrazně snížil a hasiči jsou v očekávání dalších dnů, které mají přinést další výrazné sněžení.

15:54 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela znovu na pomoc při vyproštění havarovaného vozu technických služeb. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zapadnutí vozidla svážejícího odpad v psychiatrické léčebně. Pomocí navijáku bylo vozidlo hasiči vytaženo na pevný podklad.

15:14 – Buchlovice, Uherské Hradiště

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela do kopců u Buchlovic k odstraňování nebezpečně nakloněných stromů a větví do hlavní silnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že pod tíhou sněhu a ledu došlo k nebezpečným nahnutím stromů. Hasiči zasahovali na delším úseku a postupně odstranili větve z osmi stromů.

Cestou zpět byli hasiči svědky závažné dopravní nehody. Řidič velkého osobního auta se zvýšenou rychlostí proplétal hlavní komunikací v Uherském Hradišti, když na jedné z křižovatek zabočil. Na přechodu pro chodce srazil mladou ženu, která přecházela na zelený signál. Po nehodě řidič z místa ujel a neposkytl pomoc zraněné chodkyni. Hasiči si poznamenali registrační značku vozu a informaci předali policii. Zraněné ženě byla ihned poskytnuta první pomoc od hasičů a později i zdravotníků.

14:08 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc při vyproštění havarovaného vozu technických služeb. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zapadnutí vozidla svážejícího odpad. Pomocí navijáku bylo vozidlo hasiči vytaženo na pevný podklad.

13:57 – Kroměříž

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na odstranění nebezpečného ledového převisu ze střech domu v centru města. Ledový převis ohrožoval chodce a po ustavení techniky ho hasiči srazili lopatami na zem.

11:49 – Zlín

Jednotka hasičů z povolání města Zlín byla vyslána na odstranění nebezpečného stromu na Zálešné.

10:31 – Uherský Brod

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela s automobilovým žebříkem na pomoc při odstranění nebezpečných větví ve městě.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



 
-swo-

Sdílet