Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhnoucí vysavač vynesli hasiči do sněhu

K požáru bytu hasiči dnes brzy ráno vyjížděli do domu v Záhřebské ulici v sídlišti v Brně-Žabovřeskách. Požár byl ohlášen ve 4.25 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku hasičů ze stanice v Lidické ulici.

K požáru bytu hasiči dnes brzy ráno vyjížděli do domu v Záhřebské ulici v sídlišti v Brně-Žabovřeskách.

Požár byl ohlášen ve 4.25 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku hasičů ze stanice v Lidické ulici. Průzkum ukázal, že chodba ve druhém patře je silně zakouřená a zdrojem kouře je hořící krabice s novinami, botník a vysavač před vchodem do jednoho z bytů a oheň se šíří také na dveře. Ohořelý, žhnoucí vysavač hasiči vynesli ven a před domem ochlazovali sněhem. Oheň na chodbě dostali ve 4.49 hodin pod kontrolu a v 5.25 hodin zlikvidovali. Zakouřený dům hasiči odvětrali.

Při požáru se obyvatelka bytu nadýchala toxických zplodin hoření. Hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc pomocí kyslíkového dýchacího přístroje a ženu předali do péče zdravotníků. Pro podezření z nadýchání zplodinami hoření zdravotníci do nemocnice k dalšímu vyšetření převezli také muže ze sousedního bytu.

Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS. Způsobenou škodu předběžně vyčíslil na 30 tisíc korun.

Ilustrační foto.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet