Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mokropeští hasiči zachránili mokrého psa z řeky

Necelé dvě hodiny poté, co jednotka zveřejnila výstrahu zejména pro pejskaře pohybující se kolem řeky Berounky v Černošicích, obrdželi hasiči příkaz k výjezdu kvůli záchraně psa. Nádherná fenka labradora běhala za kachnami i na led a na úrovni Kazínské skály se probořila do ledové vody.

Necelé dvě hodiny poté, co jednotka zveřejnila výstrahu zejména pro pejskaře pohybující se kolem řeky Berounky v Černošicích, obrdželi hasičii příkaz k výjezdu kvůli záchraně psa. Nádherná fenka labradora běhala za kachnami i na led a na úrovni Kazínské skály se probořila do ledové vody.

Měla obrovské štěstí, zachránit se ji podařilo jen díky tomu, že hasiči dorazili na místo během několika minut. Ivan z hasičárny s VA Toyotou, Tomáš zrovna kontroloval stav řeky o pár set metrů výše proti proudu, takže do auta přiskočil po cestě. Na led se po žebříku šel plazit Ivan, topící se fenku chytil za obojek a vytáhl na led, Tomáš je jistil ze břehu za pomoci lana.

Podchlazenou fenu hasiči odvezli do hasičárny, kde následně byla uvázána u radiátoru :-) Majitel si pro fenku musel dojet až z protějšího břehu, ze strany Lipenců.

JSDH Mokropsy
www.sdhmokropsy.cz

-miw-

Sdílet