Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž vypadl z okna nemocnice

Dne 17. 1. 2010 v 07:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně pacienta nemocnice ve Valašském Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu pacienta z okna nemocnice.

Dne 17. 1. 2010 v 07:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně pacienta nemocnice ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu pacienta z okna nemocnice.

Starší muž vypadl za neupřesněných okolností z nemocničního pokoje ve druhém patře. Po asi čtyřech metrech dopadl na stříšku přístavku a způsobil si zranění. Jeho sténání uslyšela jedna ze sester, která přivolala pomoc.

Hasiči byli na místě za pár minut a okamžitě přistavili žebřík. Záchranáři vylezli na přístavek a našli zraněného muže ležícího ve vrstvě sněhu. Na kluzkém povrchu plechové střechy zajistili hasiči muže do transportních nosítek a následně ho vytáhli zpět otevřeným oknem do nemocničního pokoje. Tam si muže převzali do své péče zdravotníci a lékaři.

Rychlým zásahem se hasičům podařilo muže zachránit před dalším hrozícím pádem ze střechy přístavku. Podobné záchranné akce pacientů řeší hasiči v nemocničních zařízeních i několikrát ročně.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet