Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezesná noc pro JSDH Proseč

V noci z 16. 1. 2010 na 17. 1. 2010 zasahovala jednotka sboru dobrovolných Hasičů Proseč u tří událostí, pokaždé se jednalo o vyproštění zapadlých vozidel kvůli silnému větru.

V noci z 16. 1. 2010 na 17. 1. 2010 zasahovala jednotka sboru dobrovolných Hasičů Proseč u tří událostí, pokaždé se jednalo o vyproštění zapadlých vozidel kvůli silnému větru.

Ve 21:04 vyjela jednotka k vyproštění zapadlých vozidel mezi Prosečí a Českou Rybnou. Několik vozidel se povedlo vyprostit, Jedno vozidlo bylo zanecháno na místě a vyproštěno bude hned ráno. Ve vozidle se nacházeli mladí manželé se čtyř měsíčním dítětem, kteří byli převezeni do hasičské zbrojnice v Proseči a následně jim bylo zařízeno ubytování. Zásah byl ukončen ve 22:52

Další událostí byla ve 23:50 zapadlá sanitka u Obce Rychnov spěchající k případu malého chlapce na pastvisko, který se dusil. Sanitku se nepodařilo vyprostit, proto byla vyslána druhé vozidlo ZZS z Litomyšle. Při pokusu o vyproštění sanitky zapadla i cestářská tatra, která kvůli náledí sjela do příkopu. Sanitku vyprostil až ráno velký traktor Lakatoš přivolaný Správou a údržbou silnic. Po velkých obtížích se jednotka v 5:09 vrátila do zbrojnice.

Během vyprošťování první sanitky nás Operační důstojník v 4:08 informoval, že i druhá sanita má velké problémy dostat se k pacientovi. Kvůli neprůjezdnosti silnice z České Rybné na Proseč jsme se k ní nemohli včas dostat, byly povolány jednotky z Budislave a Nových Hradů. Ty sanitku dostaly přes pole k pastvisku a malého pacienta v náručí donesly k ní. Při cestě zpátky sanitka opět zapadla, proto byla povolána ještě i naše jednotka, která kontaktovala traktor s pluhem, který sanitku přes pole protáhl. Během cesty z České Rybné do Proseče jsme narazili na další zapadlé auto nad obcí Miřetín, které bránilo průjezdu. Jednotka lopatami vyházela závěje a asi po půl hodině se nám podařilo vozidlo vytlačit na silnici. Ukončení zásahu bylo v 5:12

Na žádost naší jednotky byli všechny problematické úseky uzavřeny Správou a údržbou silnic ve spolupráce s Policií.

-kow-

Sdílet