Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stromy padají, hasiči zasahují

Celý uplynulý týden znamenal pro profesionální a dobrovolné hasiči ve Zlínském kraji desítky výjezdů na odstraňování nebezpečných stavů po vydatném sněžení. Operační středisko HZS Zlínského kraje organizovalo asi 75 výjezdů, které v sobě zahrnují až trojnásobné množství jednotlivých zásahů a pomocí.

Celý uplynulý týden znamenal pro profesionální a dobrovolné hasiči ve Zlínském kraji desítky výjezdů na odstraňování nebezpečných stavů po vydatném sněžení. Operační středisko HZS Zlínského kraje organizovalo asi 75 výjezdů, které v sobě zahrnují až trojnásobné množství jednotlivých zásahů a pomocí. Nejčastěji šlo o odstraňování spadlých stromů a větví z komunikací. Nejpostiženějším regionem bylo Kroměřížsko s 45 výjezdy.

Očekáváme další sněžení a další výjezdy hasičů.

06:47 – Kostelany

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na odstranění spadlého stromu u Kostela. Na místě bylo zjištěno, že stromů je popadaných víc. Postupně byly překážky odstraněny a byl uvolněn průjezd pro vozy správy a údržby silnic.

17. 1. 2010, 12:56 – Nová Dědina – Kostelany

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela posílena o jednotku sboru dobrovolných hasičů z Kvasic na odstranění spadlého stromu u Kvasice. Hasiči postupně narazili na víc popadaných stromů a celý úsek silnice na Tabarky a Kostelany pročistili. Po ukončení zásahu dostali hasiči další informaci o spadlém stromu u Kudlovské doliny, kam přejeli a strom z cesty odstranili.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet