Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za dva dny dvě záchrany zvířat

Jednotky profesionálních hasičů HZS Jihočeského kraje ze stanic Tábor a Třeboň zasahovaly v úterý a středu mimo jiné u záchrany zvířat. V prvním případě se jednalo o zachránění psa z bývalé stoky v Táboře, ve druhém se u Třeboně prolomil na rybníku pod koněm led.






19. 1. 18:25 Záchrana zvířete

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice vyjela do Novákovy ulice v Táboře, kde majitelka ohlásila propadnutí jejího psa do podzemních prostor. Hasiči na místě zjistili, že pes se propadnul do bývalé kanalizační stoky, která se nachází v prudkém svahu, a je ve hloubce cca 3 metry. Hasiči nad otvor nainstalovali trojnožku a pomocí kladkostroje se jeden z příslušníků spustil do stoky. Tam psa vyprostil a pomocí kladkostroje vytáhnul ven. Poté byl předán majitelce. U zásahu byla přítomna Policie ČR, která místo propadu označila vymezovací páskou.


20. 1. 14:18 Záchrana zvířete

Za Třeboní ve směru na Brannou se na rybníku ve vzdálenosti cca 7 metrů od břehu prolomil led pod přecházejícím koněm. Ten zůstal stát ve vodě na zadních nohách, přední měl opřené o led. K zásahu vyjela profesionální jednotka z PS Třeboň, která motorovou pilou prořezala led a vytvořila si tak ke koni cestu. Koně pak hasiči ve spolupráci se zaměstnanci farmy vytáhli na břeh pomocí navijáku.
 

Info: Vendula Matějů, HZS JČK

Ilustrační foto

-wap-




Sdílet