Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár sazí a dehtových usazenin v komíně domu v Loukově

Dne 22. 1. 2010 v 01:19 hod. byli hasiči informováni o požáru v obytném domě v Loukově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k poškození komínu a k následnému zakouření čtyř bytů.

Nájemníci obytného domu nahlásili na tísňovou linku, že mají podezření na požár od komína. Přes poškozené omítky pronikal do bytů nebezpečný kouř.

Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu. Kontrolou jednotlivých bytů čtyřpodlažního domu bylo zjištěno, že došlo k požáru sazí a dehtových usazenin v komíně. Následkem požáru došlo k prasknutí nevyvložkovaného komínového tělesa. Vysoká teplota požáru poškodila omítky v bytech, kam začal pronikat kouř.

Topení v kotli muselo být utlumeno a jednotlivé byty byly postupně odvětrány. Při požáru nebyl nikdo evakuován, ani nebyl nikdo zraněn. Hasiči průběžně kontrolovali teploty v jednotlivých bytech a na konstrukcích stavby. Po vychladnutí místa požáru byli nájemníci poučeni o dalších opatřeních.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo na požár sazí a dehtových usazenin, který poškodil komínové těleso. Způsobenou škodu si majitelé vyčíslili předběžně na 60.000 Kč.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet