Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody jsou každodenní prací hasičů

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě v obci Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi dodávkou zn. VW Transporter a osobním autem zn. VW Passat.

Dne 22. 1. 2010 vyjížděli profesionální hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

11:14 – Hulín

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela s jedním vozem na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Hulín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u křižovatky k obci Pravčice došlo ke střetu dvou osobních aut. Při nehodě se lehce zranila jedna osoba. Hasiči zajistili vraky auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením vraků a s uvolněním dopravy na frekventované silnici do Holešova.

14:07 – Modrá – Bunč

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Modrá. Dojezd jednotky byl zpomalen zcela namrzlou vozovkou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut a k jednomu lehkému zranění. Hasiči zajistili vraky aut proti požáru a úniku provozních kapalin.

11:14 – Rataje – Nětčice

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela s jedním vozem na pomoc po hlášené dopravní nehodě u obce Rataje. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š Favorit.

Řidič nezvládl jízdu na ledu a v zatáčkách silnice dostal smyk. Následně havaroval s autem do příkopu a mezi stromy. Při havárii utrpěla lehčí zranění jeho spolujezdkyně, která byla po ošetření odvezena do nemocnice k další péči. Převážené dítě nebylo při události zraněno. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a zlikvidovali únik provozních kapalin.

09:25 – Strání

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené dopravní nehodě v obci Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi dodávkou zn. VW Transporter a osobním autem zn. VW Passat (SK).

Po vzájemném střetu u křižovatky na obec Březová došlo k částečnému zablokování hlavního silničního tahu I/54. Při nehodě se lehce na hlavě zranil šestatřicetiletý řidič osobního auta. Ten byl také ošetřen přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby a po poskytnutí nezbytné péče zůstal na místě nehody.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Po zadokumentování nehody policií hasiči očistili vozovku od střepů a částí vozů. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po hlavním tahu na Slovensko.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet