Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podnájemník hasil hořícího majitele domu

Dne 25. 1. 2010 v 00:02 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Sulimově. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem.

Dne 25. 1. 2010 v 00:02 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Sulimově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru lůžkovin postele a k těžkému zranění majitele rodinného domu. Před uhořením ho uhasil jeho podnájemník.

Asi čtyřicetiletý majitel rodinného domu utrpěl těžké popáleniny na svém těle, když pravděpodobně usnul s cigaretou ve své posteli. Požár ho probudil, ale v podnapilém stavu nebyl schopen správně reagovat na vzniklou situaci. S hořícím oblečením opustil svůj pokoj a začal bouchat na dveře dalšího pokoje, kde tou dobou spal jeho podnájemník. Boucháním se mu ho podařilo probudit a ten tak po otevření spatřil postavu v plamenech. Bleskově se mu podařilo požár na muži uhasit pomocí kbelíku s vodou.

Silně popálený majitel domu se po uhašení vrátil do své ložnice se slovy, ať nájemník nikoho nevolá, že se nic nestalo. Nájemník však na jeho slova nedbal a okamžitě zavolal na pomoc zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci následně popáleného majitele ošetřili a přepravili do nemocnice. Vzhledem k závažnosti zranění skončil nakonec muž na specializovaném pracovišti nemocnice v Brně.

Hasiči místo požáru překontrolovali proti jeho dalšímu případnému rozhoření. Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Nájemník vypověděl takřka neuvěřitelný příběh hořícího majitele domu a jeho pomoc. Případ je nadále v šetření hasičů, přičemž jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru je nedbalost muže při kouření. Požárem způsobená škoda na lůžkovinách a oblečení byla vyčíslena na 2 tis. Kč.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet