Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Praze – Dolních Měcholupech zasahovali hasiči u požáru rodinného domu, jeden člověk zemřel

Ve čtvrtek 24. 10. 2019 ve 2:04 hod přijalo operační středisko pražských hasičů hlášení o požáru rodinného domu v ul. Kutnohorská v Dolních Měcholupech. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Chodova, Strašnic a Krče, chemická služba z Petřin, velící důstojník směny a dobrovolné jednotky z Dolních Měcholup a Kolovrat.

Mezi prvními na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, místního oddělení Uhříněves a velitel policie. Ještě před jejich příjezdem hořící dům opustilo devatenáct lidí.

Policisté ale zjistili, že se v domě nachází několik dalších osob, které jsou tam ohněm a kouřem uvězněny a nemohou se dostat ven.

Proto policisté z pohotovostní motorizované jednotky rozbili teleskopem skleněnou výplň okna, přistavili žebřík a osm osob tak z hořícího domu dostali ven. Všechny zachráněné předali do péče zdravotní záchranné služby.

Jelikož se jednalo o mimořádnou událost, celou situaci řídil velitel policie, který si na místo pro poškozené osoby vyžádal evakuační autobus, speciální vozidlo záchranné služby Atego z důvodu většího počtu osob, které byly vystaveny značnému riziku nadýchání zplodin,

uvedla pprap. Mgr. Violeta Siřišťová za Policii ČR.

Na likvidaci požáru hasiči použili 1 C proud v dýchací technice a 2 nezavodněné C proudy na průzkum v domě. Jednalo se o požár v užitné místnosti v přízemí.

Na místo byl vyžádán evakuační autobus pro poškozené osoby, pro které bylo zajištěno náhradní ubytování a zároveň se na místo dostavila pracovnice příslušné městské části.

Došetření případu vyšetřovatelem příčin požárů s Policií ČR a určení výše škody proběhne v dopoledních hodinách.

Kateřina Suchánská
HZS Praha
Sdílet