Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyřiadvacetiletý řidič zemřel po střetu s traktorem mezi obcemi Rusek a Skalička

V neděli 27. 10. 2019 došlo krátce před 19. hodinou mezi obcemi Rusek a Skalička na Královéhradecku k tragické dopravní nehodě.

Podle očitých svědků oběť nehody, čtyřiatřicetiletý řidič, předjížděl v osobním vozidle kolonu aut jedoucích ve směru na Hradec Králové a s největší pravděpodobností se nestihl včas zařadit do pravého jízdního pruhu, kde se čelně střetl s protijedoucím traktorem s přívěsem.

Řidič traktoru neměl šanci střetu zabránit. Řidič osobního auta utrpěl při srážce zranění neslučitelná se životem a přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel.

Těsně před nedělní 19. hodinou vyráželi profesionální hasiči z hradecké centrály a dobrovolná jednotka z Černilova na základě oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi částmi Rusek a Skalička. Na místě došlo k nehodě dvou osobních vozidel a traktoru.

Hasiči vyprostili z nejvíce zdemolovaného vozidla jednoho člověka, u kterého byla ihned zahájena resuscitace. I přes veškerou pomoc a snahu zasahujících bohužel řidič zraněním podlehl.

Při nehodě došlo ke zranění dvou dalších osob z druhého osobního vozidla, které byly předány do péče zdravotnických záchranářů. Jednotky zůstaly na místě, aby zajistily místo události, asistovaly při naložením havarovaných vozidel na odtah a postaraly se o úklid vozovky.

Zpět na své stanice se hasiči vraceli až po půlnoci.

řekla nám k události Martina Götzová, tisková mluvčí HZS HKK

Další osobní vozidlo, před které se předjíždějící řidič zřejmě snažil na poslední chvíli zařadit, skončilo mimo komunikaci a řidička se spolujezdkyní byly převezeny s lehkými zraněními do nemocnice.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS a komunikace byla po dobu dokumentování nehody a odstraňování následků zcela uzavřena. Vyšetřování tragické nehody samozřejmě pokračuje.

Policie ČR
Sdílet