Pátek 28. června 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři osoby byly zraněny při nehodě tří vozidel u obce Mosty na Jindřichohradecku

Vážná nehoda se stala v sobotu 26. října 2019 za obcí Mosty ve směru na Valtínov. Nehoda byla ohlášena na tísňovou linku v 10:38 hodin, a to s nutností vyproštění zraněných osob. Operační středisko na místo vyslalo hasiče z obou směrů silnice, vyjeli profesionální hasiči ze stanic Dačice a Jindřichův Hradec.

Průzkum na místě potvrdil původní ohlášení, že se jedná o srážku tří vozů. Velitel doplnil informaci o tovární značky vozů (Ford Ranger, Suzuki Swift a Ford Mondeo) a o popis situace. Všechny havarované vozy byly střetem odmrštěny ze silnice na louku.

Ve voze Suzuki zůstala zraněná osoba, kterou zasahující hasiči ihned začali vyprošťovat. Na rozstřihání auta museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Zároveň s vyprošťováním část zasahujících hasičů provedla na místě zásahu protipožární opatření a u havarovaných aut odpojila akumulátory. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Po vyproštění zraněné osoby hasiči pomohli s jejím transportem do vrtulníku LZS, pomohli také s transportem dalších tří zraněných do sanitek.

Po ukončení záchranných prací obě jednotky odjely zpět na své základny. Nehodu si převzala Policie ČR. Teprve poté, co skončilo vyšetřování policistů, se na místo vrátila jindřichohradecká jednotka, aby dokončila úklid vozovky od nanesené zeminy.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet