Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda, požár bytu i těžký úraz

Hasiči se v Pardubickém kraji během soboty a neděle nenudili. Zasahovali mimo jiné u dopravní nehody dvou vozidel, jenž se neobešla bez zranění, dále u požáru bytu, při kterém došlo k intoxikaci tří osob zplodinami hoření a dále u těžkého úrazu, když museli za pomoci hydrauliky vyprostit tělo osoby, namotané kolem hřídele traktoru.



HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
Dne 30. ledna v 7.06 hodin zasahovali hasiči ze stanice Seč a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce u dopravní nehody ve Vápenném Podolu. Střetla se zde dva vozidla, nákladní a osobní. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči odstranili vozidla ze silnice tak, aby netvořila překážku silničního provozu a zajistili je proti požáru a úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

V poslední lednový den, ve 4.49 hodin, zasahovali hasiči ze stanice Ústí nad Orlicí, a dále hasiči Správy železničních dopravních cest Česká Třebová a dobrovolní hasiči z České Třebové-Parníku a České Třebové u požáru bytu v České Třebové-Parníku. Při požáru se nadýchaly tři osoby jedovatých zplodin hoření a byly převezeny do nemocnice. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 5.11 a zcela zlikvidován byl o hodinu později. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun.

Jednotka hasičů z Vysokého Mýta spolu s dobrovolnými hasiči z Chocně zasahovala v neděli 31. ledna v 9.25 hodin v zemědělském družstvu Seč nedaleko Brandýsa nad Orlicí, kde došlo k těžkému úrazu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zraněná osoba je celým svým tělem omotaná kolem hřídele u traktoru. Hasiči ihned začali s vyprošťováním osoby, k tomu jim pomohlo i vyprošťovací zařízení. Velmi složitě se hasiči dostávali k osobě a dokonce bylo nutné rozstříhat i oblečení.

Po několika minutách náročného vyprošťování byla zraněná osoba na nosítkách přenesena do vrtulníku, který ji transportoval do nemocnice. Hasiči se zpět vrátili na základnu v 10.59 hodin. 

Info: Vendula Horáková, HZS PAK


-wap-

Sdílet