Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v dětském pokoji vznikl od televize

Požár dětského pokoje v bytě v 7. nadzemním podlaží panelového domu v ulici Poštovní v Desné byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje v neděli 31. ledna 2010 krátce před 10. hodinou. Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotky hasičů z Velkých Hamrů, Jablonce nad Nisou a dobrovolné kolegy z jednotek Desná II a Tanvaldu – Šumburk.

Hasiči našli v zakouřeném bytě hořící dětský pokoj. Požár zasáhl plochu asi 2 m2, kterou hasiči v dýchací technice uhasili jedním vodním proudem. Lékařské ošetření potřebovala majitelka bytu, která se nadýchala toxického kouře. Hasiči žene nasadili kyslíkovou masku pro podporu dýchání a po příjezdu zdravotnické záchranné služby ji předali do péče lékaře.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci přenosného televizoru, který byl v době vzniku požáru zapnutý. Požár poškodil televizor a interiér pokoje, černé saze poničily celý byt. Škoda vzniklá na bytové jednotce se pohybuje okolo 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo hodnoty ve výši 500 tisíc.

por. Mgr. Iva Michalíčková, TM HZS LBK

-kow-

Sdílet