Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzni skončil mladý řidič s osobním vozidlem na kolejích železniční trati

Dne 18. listopadu 2019 krátce před sedmou hodinou večer policisté vyjeli k nahlášené dopravní nehodě v Plzni na komunikaci Sušické ulice, kde došlo k pádu osobního vozidla tovární značky VW Golf z mostu na kolejiště železniční tratě směr na České Budějovice.

Na místo vyjely všechny složky IZS. V důsledku nehody byla zastavena železniční doprava. Při projetí levotočivé zatáčky se 18letý řidič dostal s vozidlem do neřízeného smyku, vyjel mimo komunikaci, kde s vozem prorazil kovové zábradlí umístěné na mostě nad železniční tratí. Následně vozidlo i s posádkou dopadlo na střechu do kolejové trati.

Při nehodě utrpěl zranění nejen řidič, ale i jeho 18letá spolujedoucí. Oba byli v péči záchranářů převezeni do plzeňské nemocnice. Předběžná celková hmotná škoda je vyčíslena na bezmála 600 tisíc korun.

Kvůli bezpečnosti při probíhajících vyprošťovacích pracech plzeňských hasičů byla komunikace v místě kolize zcela uzavřena, a to až do 22:30 hodin. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů.

nprap. Veronika Hokrová
Policie ČR
Sdílet