Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného řidiče museli hasiči z vozu vyprostit po nehodě v obci Lipina

Krátce po čtvrté hodině odpolední 20. 11. 2019 došlo v obci Lipina k dopravní nehodě osobního automobilu. Podle informací od oznamovatele se v havarovaném voze nacházela jedna zaklíněná osoba.

Operační důstojník HZS kraje proto na místo okamžitě vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín.

Jako první se k události dostavila jednotka z Valašských Klobouk. V době jejího příjezdu byl havarovaný automobil na boku mimo komunikaci a vevnitř se nacházel zraněný řidič.

Hasiči zajistili místo nehody a ve spolupráci se záchranáři vyprostili osobu zadní částí vozu bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po prvotním ošetření byl řidič naložen do sanitky zdravotnické záchranné služby a odvezen do nemocnice.

Jednotka provedla na pokyn velitele odpojení akumulátoru vozu a celkové protipožární zabezpečení. Protože nedocházelo k úniku provozních náplní a nehrozilo zde žádné nebezpečí, bylo místo události předáno policii a hasiči se v 17:54 hodin vrátili zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet