Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zapálená svíčka na balkoně způsobila požár v panelovém domě v Lomnici nad Popelkou

Na druhý svátek vánoční (ohlášeno v 5:31 hod.) vyjeli hasiči na Semilsku k požáru panelového domu v Lomnici nad Popelkou.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár od zapálené svíčky na balkoně jednoho z bytů. Požár se hasičům podařilo okamžitě dostat pod kontrolu a zabránit tak dalšímu šíření, následně byl také zlikvidován.

Kvůli silnému zakouření prostor domu, které bylo životu ohrožující pro ostatní obyvatele, hasiči evakuovali celkem 7 osob. Dvě osoby zachránili ze zamčeného bytu. Jedna osoba se zranila.

Pro odvětrání prostor domu nasadily jednotky přetlakovou ventilaci a provedly závěrečný průzkum termokamerou pro případná skrytá ohniska požáru.

Místo zásahu hasiči závěrem předali majiteli bytu a správci objektu. Po odvětrání zakouřených prostor se mohli obyvatelé opět vrátit do svých bytů.

Celková škoda byla vyšetřovatelem příčin požáru stanovena cca na 150 tis. Kč. Hasiči uchránili majetek v hodnotě 1,5 mil. Kč. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Semil spolu s dobrovolnými kolegy z Nové Vsi nad Popelkou a Lomnicí nad Popelkou.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet